Viza į Balį. Viskas, ką turite apie jas žinoti

Viza į Balį. Viskas, ką turite apie jas žinoti
Balio viza

Kaip žinoti ar reikia vizos vykstant į Balį ar ne ir kokia viza reikalinga? Vizos tikrai reikia, tik klausimas – kurios? Viskas, ką reikia žinoti apie vizas jau vienoje vietoje.

Vykstant į Balį yra daug vizų pasirinkimų, viskas priklauso nuo Jūsų kelionės trukmės bei tiklso Balyje.

30 dienų Indonezijos viza

Jei keliaujate į Balį savarankiškai arba užsisakę vieną iš Balio Harmonijos programų ir būsite šioje saloje iki 30-ties dienų, gera žinia, jog viza rūpintis nereikia. Atvykus į oro uostą, prie pasų tikrinimo Jums pase uždės antspaudą, kuris leidžia Jums būti Indonezijoje 30 dienų. Pirma diena skaičiuojama jau nuo jūsų nusileidimo oro uoste.

JOS PRATĘSTI NEGALIMA

Tačiau, ką daryti, jei radote pigius skrydžius ar pavėlavote į skrydį ir teks būti ilgiau, nei leidžia Indonezijos viza?

Jaudintis nereiktų, bet mokėsite už papildomą dieną po 1 000 000 idr. (nuo spalio 1d., 2017), nebe 300 000 idr. Bet vertėtų atvykti į oro uostą anksčiau. Jei tenka Balyje liki dėl ligos daugiau nei 3d., kuo greičiau praneškite migracijos tarnyboms.

60 dienų viza arba kitaip turistinė viza

Pirmas žingsnis, kurį turėsite padaryti patys : tik atvykus oro uoste, prieš pasų tikrinimo postą, pamatysite “kioskelius” su šalia esančiu užrašu VIZA ON ARRIVAL. Ten turite pasakyti savo kelionės trukmę ir įsigyti vizą, kuri kainuoja 30 EUR arba 35 USD (galima atsiskaityti ir svarais atitinkamu kursu). Papildomai gali paklausti jūsų kelionės tikslo, kartais prašo ir atgalinio bilieto. Balis negali būti jūsų kelionės galutinis tikslas.  Su viza keliaukite prie pasų poskyrio.

Ši viza leidžia būti Balyje 60 dienų, tačiau ją reikia prasitęsti migracijos tarnyboje besibaigiant pirmam mėnesiui. Jums gali padėti sutvarkyti visus reikalus kelionių agentūra arba galite tuo rūpintys patys. Agentūras rasite visuose didžiuosiuose miestuose. Jums tereiks nunešti savo pasą, sumokėti už paslaugas (apie 45 EUR) ir laukti kada Jums paskambins ir praneš kur, kada ir kelintą atvykti palikti pirštų antspaudų ir pasirašyti.

Jei norite tvarkytis patys štai ką Jums reiktų žinoti:

1. Kurią migracijos įstaigą pasirinkti.

Tai priklauso nuo Jūsų apsistojimo vietos, kurią rašysite vizos dokumentuose.  Jei apsistojote nuo Denpasaro į viršų, jus aptarnaus Denpasaro migracijos skyrius.  Jei nuo Denpasaro į apačią, vykite į Jimbarano migraciją.  Jei esate šiaurinėje Balio dalyje vykite į Singaraja. (Prieš vykstant pasitikrinkite darbo valandas)

Šia viza reikėtų pradėti rūpintis,  bent prieš 7 darbo dienas besibaigiant pirmam mėnesiui.

2. Ką reiktų turėti su  savimi.

– Juodai rašantį tušinuką;

– Pasą galiojantį bent 6 mėn.;

-Dvi paso kopijas su jūsų duomenimis ir nuotrauka;

-Dvi kopijas paso puslapio, kuriame yra viza;

-Dvi kopijas skrydžio bilieto  jūsų išvykimo dienos;

-Žinoti pavadinimą, adresą, el. paštą, tel nr. tos vietos kurioje apsistojote;

-355 000 idr už vizos pratęsimą. Jį galima sumokėti ir kito vizito metu, bet patogiausia pirmame etape.

3. Tolimesni žingsniai

1 žingsnis:

Nuvykus į migracijos tarnybą su visais dokumentais, vietoje turėsite užpildyti šią formą (ją gausite atvykę). Laukite, kol ateis Jūsų numerėlio eilė. Visus dokumentus ir užpildytą formą sudėkite į raudoną arba rožinį aplanką (priklauso nuo migracijos tarnybos skyriaus), atsakykite porą klausimų apie jūsų kelionės tikslą, laiką…  Dar šiek tiek teks palaukti, kol pašauks jus vardu, gali tekti užpildyti dar kelis dokumentus, o jei viskas gerai, Jums išduos mokėjimo kvitą. 355 000 idr galite sumokėti iš karto arba kitą dieną. Šiame kvite bus parašyta kada jums reikia kitąkart atvykti. Paprastai tai būna po 3 dienų.

2 žingsnis:

Jei jau esate susimokėję, pasiimkite naują talonėlį ir laukite savo eilės. Šį kartą jus nufotografuos ir paims jūsų pirštų antspaudus.

Po procedūros turite gauti kvitą su sekančio vizito data.

3 žingsnis:

Paskutinis labai greitas vizitas – pasiimti  pasus su viza. Iškart eikite prie langelio nr. 3 ir duokite savo paskutinį gautą kvitą.  Palaukite porą minučių ir BAIGTA! Gavę pasą pasirašykite duotoje registracijos formoje.

Jūs turite dar 30 dienų nuostabaus laiko Balyje! 🙂

Socialinė/kultūrinė viza

Galima būti 60 dienų ir prasitęsti dar 3 kartus 30 -čiai dienų.

Šiai vizai gauti reikia turėti Indonezijoje gyvenantį vietinį rėmėją (sponsor), kuris garantuos už jus ir parašys jums rėmėjo raštą. Jį turėdami galite kreiptis į Indonezijos ambasadą užsienyje dėl socialinės vizos ir su ja galėsite išbūti šalyje iki šešių mėnesių pratęsiant vizą tris kartus. Vėlgi, kiekvienas vizos pratęsimas jums kainuos apie 45 Eur per agentą arba jūs galite tai padaryti patys su didelėmis laiko sąnaudomis už 20 Eur. Viena iš keliautojų patikrintų agentūrų yra Visa4Bali.com.

Dėl to daugelis žmonių prieš atvykdami į Balį sustoja keletui dienų Singapūre. Indonezijos ambasada yra įsikūrusi netoli “Orchard Road”. Pateikiate prašymą, kuris kainuoja apie 50 Eur (tik grynaisiais pinigais), o vizos išdavimo procesui tereikia dviejų darbo dienų.

Kitas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra tas, kad socialinė vizą neleidžia kelių vizitų į šalį. Jei ketinate išvykti iš Indonezijos šešių mėnesių laikotarpyje, jums labiau tinka turistinė ar verslo viza.

Socialiniai vizai gauti reikalingų dokumentų sarašas:

– Atgaliniai bilietai;

– Užpildyta prašymo išduoti vizą forma (žalioji forma);

– Viena paso nuotrauka;

– Originalus pasas, kurio galiojimas ilgesnis nei 6 mėnesiai;

– Paso fotokopija;

– Singapūro asmens tapatybės kortelė arba kortelė (jei vizos gavimu rūpinasi agentas);

– Rėmėjo įmonės, organizacijos ar asmens laiškas, skirtas: Indonezijos ambasadai Singapūre vizų skyriui;

– Indonezijos asmens tapatybės kortelės / KTP kopija (jei jus remia asmuo).

Indonezijos Respublikos ambasada, 7 Chatsworth Road, Singapūras 249761.

Vizų prašymų pateikimas priimamas nuo 9 iki 12 val., o vizą išduoda nuo 15 iki 17 val. (Nuo pirmadienio iki penktadienio).

Šia viza reikia pradėti rūpintis iš anksto dar būnant Lietuvoje ir per du mėnesius turėsite atvykti į Bali.

Visos šios trys vizos neleidžia dirbti Indonezijoje.

Pakartotinė viza

Šias vizas taip pat padeda padaryti agentūros. Viza galioja metus. Tai puiki galimybė atvykti į Bali dažnai ir būti čia po 60 dienų. Pasas galioti turi 12 mėn.  Tačiau ši viza galioja tik turistiniais tikslais.

Verslo viza

Galioja lygiai taip pat kaip pakartotinė viza. Ši viza neleidžia būti darbuotoju ir už tai gauti algą, tačiau leidžia vystyti verslą Balyje.

Socialinę, pakartotinę ir verslo vizos išdavimuose dalyvauja jūsų pasirinktas Indonezijos konsulatas ar ambasada Kopenhagoje/Singapūre/Kuala Lumpure ar kitame jūsų pasirinktame mieste.

Darbo viza

Jeigu norite dirbti Balyje, vienas svarbiausių dalykų rasti darbą prieš atvykstant į šalį. Jūsų darbdavys turi užpildyti prašymų formas KITAS arba IMTA , priklauso nuo jūsų susitarimo.

Bendra informacija prieš atvykstant į migracijos tarnybą.

Vykdami į tarnybą nepamirškite, kad lankysitės valstybinėje institucijoje, todėl nevykite tiesiai iš paplūdimio 🙂

Nuoširdžiai tikime, kad Jūsų atostogos Balyje bus nuostabios ir mūsų patarimai Jums padės susiruošti kelionei. Nebijokite patys leistis į atradimus ir kartais pasiklysti. Balis pilnas magijos! Jei vis tik besiruošiant kelionei kilo klausimų, parašykite mums žemiau pateiktoje formoje ir mes Jums atsakysime.

Mūsų TOP 5 viešbučiai Balyje:

  1. Adiwana Resort Jembawan Ubude;
  2. InterContinental Bali Resort Jimbarane;
  3. Puri Santrian Sanure;
  4. The Laguna, A Luxury Collection Resort & Spa Nusa Dua;
  5. Mayo Resort Lovinoje.

Susiję straipsniai:

  1. Ruošiatės kelionei į Balio salą? Nesikraukite lagamino neperskaitę šio straipsnio!
  2. Kiek kainuoja gyvenimas Balyje?
  3. 100 Balio tipsų besiruošiantiems į kelionę
  4. Kaip elgtis su pinigais Balyje?
  5. Kada geriausia vykti į Balį?

Svajojate apie atostogas be rūpesčių? Leiskite mums tuo pasirūpinti. Atsižvelgę į Jūsų individualius poreikius, mes suplanuosime visą kelionę nuo A iki Z ir Jūsų svajones paversime realybe! Parašykite mums dėl Individualaus kelionės plano.

Iškilo daugiau klausimų? Parašykite mums ir mes Jums atsakysime.